15 augustus 2011

Gevallen door Karen Slaughter

De zomervakantie lijkt nogal te verregenen, daarom deze week een spannend boek om de gedachten even van het slechte weer af te leiden.  Het nieuwste boek van Karen Slaughter is daar prima geschikt voor. Als special agent Faith Mitchell van het Georgia Bureau of Investigation haar dochtertje bij haar moeder op gaat halen, belandt ze in een nachtmerrie.  Een bloederige handafdruk op de deurknop, haar baby huilend in het afgesloten schuurtje, in het huis een dode man en twee indringers. Maar van haar moeder geen spoor.  Wel een boodschap: “je weet waar we voor gekomen zijn, geef het ons en we laten je moeder vrij”.

Als de gijzeling dramatisch dreigt te verlopen zijn er voor Faith teveel vragen. Samen met haar collega’s Will Trenton en Sara Linton gaat ze op zoek naar haar moeder en naar de motieven van de daders. Door de omstandigheden is ze niet alleen speurder maar ook getuige en zelfs verdachte. Er lijkt in het korps maar een dunne scheidslijn te lopen tussen integer politiewerk, corruptie, omkoping en moord en haar speurwerk dreigt gevestigde reputaties te laten sneuvelen.  Zal ze ondanks deze tegenwerking haar moeder kunnen redden?

Karen Slaughter is een alom bekende schrijver van psychologische thrillers. Met dit uitermate spannend geschreven boek staat ze nummer één op de bestsellerslijst van Nederland.  Ze heeft het boek opgedragen aan alle bibliothecarissen in de wereld – ‘namens de kinderen die dankzij jullie tot schrijvers zijn uitgegroeid’.  Meer informatie is te over Karen Slaughter is te vinden op  slaughter-house.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten