15 augustus 2011

De zesde man door David Baldacci

Nadat seriemoordenaar Edgar Roy is aangehouden en in een psychiatrische afdeling van een sterk beveiligde gevangenis in de staat Maine wordt ingesloten krijgen privédetectives Sean King en Michelle Maxwell een telefoontje van diens advocaat  Deze advocaat, een oude vriend van Sean King, verzoekt hen nog eens naar de zaak te kijken want er lijken wat onregelmatigheden te zijn.  Maar nog voor hun onderzoek begint stuiten ze al op de eerste dode:  ze treffen de advocaat dood aan in zijn auto.

Een aaneenschakeling van huiveringwekkende gebeurtenissen ontrolt zich en het is aan King en Maxwell de waarheid te achterhalen: is Roy wel of niet een seriemoordenaar. Hoe dieper ze graven in het verleden van Roy  hoe meer tegenstrijdigheden en hindernissen ze tegenkomen.  Ze worden geconfronteerd met halve waarheden en op niets uitlopende onderzoeken,  het wordt steeds moeilijker feit van fictie te onderscheiden.  Het zet de samenwerking tussen King en Maxwell onder hoogspanning en het is de vraag of het duo ongeschonden uit deze affaire zal komen.

David Baldacci  heeft inmiddels twintig bestsellers op zijn naam en geldt als  één van de bekendste Amerikaanse thrillerschrijvers van dit moment.  Het net verschenen boek kwam dan ook op nummer één binnen op de Nederlandse lijst van best verkochte boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten