9 augustus 2011

Slank: de 50 beste tips door Elisabeth Lange en Elmar Trunz-Carlisi

De zomer is in aantocht, veel mensen willen nog snel even een paar pondjes kwijt zodat ze er straks aan het strand of op de boulevard weer mooi en strak uitzien.  Voor deze mensen is dit boek niet echt bedoeld.  Crash-diëten worden zelfs heel erg afgeraden. Doel van de schrijvers is juist om met kleine stapjes in leef- en eetpatroon ervoor te zorgen dat er een blijvende verandering komt met als gevolg een stabiel gewicht. De adviezen liggen op voedings-, medisch, psychologisch en bewegingsgebied. 
De tips variëren van ‘uit eten gaan zonder uit de band te springen’ tot ‘bepaal een caloriebudget voor uw figuur’.  Sommige tips zijn ronduit cryptisch: ‘doe tijdschriften even in de ban’ andere weer heel praktisch: ‘eet van kleine borden’.  Elke tip bestaat uit twee bladzijden met een korte inleiding en in een gekleurd kader de achtergronden ervan.  De volgende bladzijde bevat dan praktisch aanwijzingen of een recept.  

De schrijvers steken elke lezer een hart onder de riem wat betreft de motivatie. Afvallen is moeilijk, voor veel mensen lijkt het zelfs schier onmogelijk. Er wordt dan ook heel wat heen-en-weer gejojood. Maar met gebruikmaking van een aantal tips uit dit boekje zal het wellicht wat lichter vallen.

De auteurs zijn werkzaam in de gezondheids- en in de bewegingswetenschap en hebben al vele publicaties op hun naam staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten