15 augustus 2011

Lieve Prudence door Valérie Tong Cuong

Nu de Tour de France van start gegaan is wordt iedereen een beetje francofiel.  Daarom een lichtvoetig boek uit Frankrijk deze week.  De ondertitel luidt: hoe het lot je leven bepaalt.  De setting is Parijs. Vier mensen komen  op een bijzondere wijze met elkaar in aanraking op de eerste hulp afdeling van een ziekenhuis. De achtenzeventigjarige Albert is terminaal kankerpatiënt. Hij heeft behalve zijn inhalige zuster niemand op de wereld.  Prudence, een  zwarte ambitieuze juriste wordt voortdurend door haar baas gekleineerd. Universitair docent Tom gaat van affaire naar affaire en heeft jarenlang zijn zoon verwaarloosd. En tenslotte Marylou, een alleenstaande moeder. Ze heeft een eenvoudige kantoorbaan en ontkomt op het nippertje aan een bomexplosie waarbij al haar collega’s het leven laten.   

Allen worstelen ze met hun leven, voelen zich niet gewaardeerd en zijn op zoek naar de liefde. De voorzienigheid brengt ze samen en elk komt er beter uit met meer connecties en het vooruitzicht op een gelukkiger leven.

Valérie Tong Cuong is auteur, zangeres en scenarioschrijfster. Ze heeft inmiddels zeven romans op haar naam staan waarvan ‘Lieve Prudence’ de eerste in het Nederlands vertaalde is.  Ze zingt in de band Quark waarvoor ze ook songteksten schrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten