9 augustus 2011

Kommer en Karma door David Safier

Kim Lange is een jonge, zeer succesvolle Duitse talkshow presentatrice. Ze staat zelfs op het punt de grootste Duitse televisieprijs in ontvangst te nemen. Dat haar carrière ten koste gaat van man, kind, huiselijk geluk en vriendschapsbanden, kan haar eigenlijk niet eens zoveel schelen. Ze is een harde, koele, zakelijke vrouw geworden.  De dag van de uitreiking van de prijs breekt aan, het is ook nog haar dochtertjes verjaardag, ze neemt de prijs in ontvangst en duikt het bed in met haar grootste tegenstrever.  Midden in de nacht bedenkt ze zich, sluipt naar het dak van het hotel en dan slaat het noodlot toe, een stuk ruimteafval stevent op de aarde af en verplettert Kim Lange in haar ´night of fame´.

Het is echter nog niet voor haar afgelopen, ze reïncarneert als mier en leert als snel dat ze door het verzamelen van goed Karma misschien weer terug kan keren naar haar gezin.  Maar dat valt niet mee voor een carrièrevrouw die jarenlang maar één doel voor ogen had, zo snel mogelijk de top bereiken. Met behulp van onder andere Cassanova, die door zijn totaal egoïstische gedrag ook tot het bestaan als mier veroordeeld is, gaat ze aan de slag om het geluk terug te vinden.

Of het Kim Lange lukt weer bij haar gezin terug te keren blijft lang in het duister in deze bijzonder humoristische en filmisch geschreven debuut roman van de Duitse scenarioschrijver David Safier. In Duitsland gingen in korte tijd anderhalf miljoen exemplaren van dit boek over de toonbank. Ook in Nederland verdient dit humoristische Duitse boek de aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten