15 augustus 2011

Tegenwerking geschreven door Harlan Coben

Deze week een thriller over tennis. Met Wimbledon op komst en Roland Garos nog op het netvlies, is het gemakkelijk inleven in dit boek. 
De jonge tennisster Valerie Simpson is na een diepe inzinking klaar voor een comeback op US Open. Zij meldt zich bij sportagent Myron Bolitar die maar wat blij met haar is. Nu heeft hij, naast zijn opkomende sterspeler Duane Richwood, een tweede vuur in het ijzer op de grote toernooien.
Groot is dan ook de schrik als Valerie Simpson op klaarlichte dag wordt vermoord.  Al snel blijkt Duane Richwood de hoofdverdachte en zit Myron Bolitar dik in de problemen.  Zijn naspeuringen brengen hem naar een oude moordzaak, de maffia, een corrupte senator, een jaloerse moeder en naar iemand die vastbesloten is zijn zoektocht te verhinderen.

In een makkelijke stijl met levendige dialogen en veel gevoel voor humor wordt het onderzoek van Myron Bolitar beschreven. Harlan Coben is in de VS een gerenommeerde thrillerschrijver. In Nederland is hij na een vijftiental vertaalde boeken ook geen onbekende meer.  ´Tegenwerking´ is het tweede boek in de serie over Myron Bolitar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten