15 augustus 2011

Spervuur door Dick en Felix Francis


De militaire loopbaan van Captain Thomas Forsyth wordt abrupt afgebroken als hij bij een incident met een berm bom in Afghanistan een voet verliest. Na een revalidatie van drie maanden rest hem niets anders dan bij zijn moeder, die als paardentrainer een renstal  in Lambourn leidt, aan te kloppen. De ontvangst is niet hartelijk, zijn moeder heeft niet veel met hem op en haar aandacht is bij andere, duistere zaken. Thomas Forsyth ontdekt dat zijn moeder, na zakelijke en sportieve tegenvallers, wordt gechanteerd. Onder bedreiging van het openbaren van haar frauduleuze belastingaangiftes, wordt ze gedwongen haar eigen paarden te saboteren.

Met niets om handen, besluit Forsyth op onderzoek uit te gaan. Maar al snel komt hij erachter dat zowel de paarden- als de financiële wereld net zo’n mijnenveld zijn als het slagveld in Afghanistan dat hij achter zich gelaten heeft. Hij moet al zijn militaire vaardigheden aanwenden om zijn meedogenloze tegenstanders af te troeven. Door zorgvuldig zijn bondgenoten te kiezen, slaagt hij uiteindelijk in zijn missie de renstal van de ondergang te redden.

De in 2010 overleden Dick Francis is  bekend geworden met zijn thrillers die in de Engelse paardensportwereld spelen.  Na een succesvol leven als jockey, hij behaalde driehonderdvijftig overwinningen,  pakte hij de schrijverspen op.  Zoon Felix deed veel research voor de veertig boeken die zijn vader schreef.  De laatste drie boeken schreven ze samen.  In Engeland is Dick Francis een begrip en geliefd bij alle lagen van de bevolking, zelfs de Koningin-Moeder was een groot fan van hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten