1 december 2011

Verraad me niet van Tessa de Loo.

Broers verraden elkaar niet! Dat krijgt de dertienjarige Michiel te horen van zijn grote broer Wolf.  Even daarvoor heeft Michiel gezien hoe Wolf , aangemoedigd door zijn vrienden een man aftuigt.  Het rustige, kalme dorp staat op de kop door deze ongekend wrede aanslag.  Wie is verantwoordelijk voor deze gruwelijke daad?  Wolf en de vriendengroep houden zich gedeisd, het lijkt erop dat de daders onbekend zullen blijven.

Voor de stille, bescheiden Michiel een moeilijke tijd. Ooit nam zijn broer het voor hem op. Maar is dat genoeg reden om nu te blijven zwijgen? Als dan ook nog de verstandelijk gehandicapte broer van zijn hartsvriendin van de daad wordt beschuldigd en wordt ingesloten, is Michiel de wanhoop nabij.

Tessa de Loo, bekend onder andere van ‘De tweeling’ en ‘Isabelle’,  benoemt  in dit boek de morele dilemma’s rond schuld en geweten. Wanneer mag je zwijgen, wanneer moet je praten?  Het thema is helaas maar al te actueel en kan veel jongeren aan het denken zetten. Een boek dat niet alleen door volwassenen maar ook prima door scholieren  gelezen kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten