10 september 2019

‘Misleiding’ van Maria Adolfsson


In Doggerland vieren ze eens per jaar het oesterfeest.  Iedereen eet zich ongans in dit heerlijke zeefruit en drinkt er de nodige alcoholische drankjes bij. Inspecteur Karen Hornby doet daar graag aan mee. Tot ze de volgende ochtend met een flinke kater in een hotelbed wakker wordt en zich realiseert dat ze dat bed gedeeld heeft met haar chef, ze kan zich wel voor de kop slaan dat ze zo stom geweest is. Stiekem sluipt ze weg, komt onderweg, uiterst gênant, een paar ondergeschikten tegen, sleept zich naar haar auto en weet met de nodige moeite thuis te komen.  Ze duikt onder de wol en wil alleen nog maar slapen. Veel slaap krijgt ze echter niet, ze wordt een paar uur later opgeroepen,  een vrouw is op brute wijze vermoord.

Complicatie
Groot is haar schrik als het haar buurvrouw blijkt te zijn, toen ze thuis kwam heeft Karen  haar nog van veraf gezien.  Nog groter is haar schrik als de vrouw de ex-echtgenoot van haar chef blijkt te zijn.  Ongewild heeft Karen hem een mogelijk alibi verschaft,  maar dat houdt ze liever voor zichzelf. Ook haar chef rept er met geen woord over.  Omdat hij betrokkene is  krijgt Karen de leiding van het onderzoek. Complicatie op complicatie volgt,  haar chef weigert te praten,  na de eerste cruciale dagen van het onderzoek zijn ze nog geen spat verder.  Karen is de wanhoop nabij, haar eerste grote onderzoek en het lijkt een flop te worden.  Hoe zal ze deze klus af kunnen maken? Moet ze het onderzoek uit handen geven of wordt het haar tegen haar wil afgenomen?  Met een soms onwillig team worstelt ze verder, hopend en biddend op een doorbraak die haar op het spoor van de dader zal zetten.  

Doggerland
Deze thriller speelt in het fictieve Doggerland, een eilandenrijk in de buurt van Scandinavië met Engelse en Nederlandse invloeden.  Adolfsson schetst een levendig beeld van het land en van de karakters in haar eerste thriller. Het plot is ijzersterk,  de uitwerking fantastisch, kortom een zeer boeiende thriller die zeker naar meer smaakt. Deel 2 van Doggerland wordt in het voorjaar van 2020 verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten