18 mei 2012

'De grote vriendelijke George' van Dave Nasser en Lynn Barrett-Lee.

Lengte 2.18. Hoogte 1.09. Gewicht 111 kilo. Dat zijn de maten van grote vriendelijke George, de grootste hond ter wereld.  Goedmoedig en aandoenlijk is hij ook.  Zo aandoenlijk dat baasje Dave het na vier verschrikkelijke maanden met George het uiteindelijk toch niet over  zijn hart kan verkrijgen om George weer weg te doen.  Want George is eigenlijk te groot voor het huurappartement dat Dave en zijn vrouw Christie in Tucson, Arizona hebben betrokken. Bovendien mag je daar helemaal geen huisdieren houden, laat staan een kalf van een hond.

Trouwen
Het begon allemaal zo mooi, Dave vraagt Christie ten huwelijk en wil graag met haar het zonnige California verlaten en terug naar zijn geboortestad Tucson. Christie wil wel trouwen maar Tucson ziet ze niet zo zitten.  Ze stelt dus een voorwaarde: ze wil een hond. Verliefd als hij is, stemt Dave daar onmiddellijk mee in. Met George als gevolg. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

Waar gebeurd
Dit waar gebeurde verhaal heeft wereldwijd bekendheid gekregen. George is in 2012 door het Guinness Recordboek erkend als grootste hond ter wereld en is zelfs verschenen in de Oprah Winfrey Show. Op You Tube staat een filmpje, hij heeft een eigen website, staat op Facebook en op Twitter.  Kortom een hond van deze tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten