24 mei 2012

'Vette pech' van Jeff Kinney.

Bram Botermans  vindt zichzelf nogal een sukkelig jongetje, eigenlijk zelfs een grote loser. In zijn dagboek maakt hij ons deelgenoot van zijn narigheid die hij meestal zelf over zichzelf  afroept.  Na een waardeloze grote vakantie waarin hij door zijn vader veroordeeld is tot het meedoen aan het zwemteam, zodat hij een groot zwemmer kan worden, begint het nieuwe schooljaar desastreus: nieuwkomer Theo imiteert hem en grote broer Rick weet altijd de schuld van van alles en nog wat op Bram af te schuiven. 

Geinig
Gelukkig weet Bram alles zo geinig op te schrijven dat de meeste kinderen met zijn boeken weglopen.  Ook de deelnemers aan de Kinderjury Ommen 2012 , er hebben ruim 430 kinderen meegelezen,  zijn unaniem van mening dat ‘Vette pech’ het allerbeste leesboek van het afgelopen schooljaar is. Met 902 punten is het boek op de  eerste plaats geëindigd, bijna 600 punten voor op de nummer twee.

Graphic novel
‘Vette pech’ is het tweede deel van de serie ‘Het leven van een loser’. Het boek heeft de vorm van een graphic novel, de talloze grappige tekeningen zijn geheel in de tekst geïntegreerd.  Er zijn inmiddels vier delen van deze serie verschenen, er is een doeboek van een loser en de eerste delen zijn verfilmd als ‘Diary of a Wimpy Kid”.

Meer info over Bram Botermans is te vinden op de website http://www.hetlevenvaneenloser.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten