11 juni 2024

‘Een plek om opnieuw te beginnen’ van Donna Ashcroft

Evie Stuart is na een vervelend afgelopen liefdesrelatie teruggegaan naar haar ouderlijk huis Buttermead Farm in de Schotse Hooglanden. Niet van plan daar ooit nog weer te vertrekken. Ze kan de starende en beschuldigende blikken van haar dorpsgenoten niet verdragen. Op de schapenboerderij voelt ze zich veilig. Bij haar ouders Fiona en Grant en haar wijze grootmoeder Agnes voelt ze zich tenminste werkelijk thuis. Maar haar zelfvertrouwen houdt niet over. 

Amerikaan

Tijdens haar dagelijkse zwempartij in het kleine binnenmeertje dat bij de boerderij ligt, gebeurt iets bijzonders. Niemand kent het plekje, het is dan ook verbazingwekkend een vreemde man op te zien duiken, veel te warm gekleed, die aan een uitgebreid bad begint. Stoere vent, maar hoe is hij hier zo terechtgekomen? Het blijkt een Amerikaan die één van de drie yoerten die de familie verhuurt aan vakantiegangers die de rust van de hooglanden zoeken, heeft gereserveerd. 

Zwanger

Callum Ryder is met een speciale missie naar Schotland gekomen. Hij is op zoek naar zijn onbekende grootvader. Enkel een paar brieven geadresseerd aan zijn onlangs overleden grootmoeder, zijn het bewijs van zijn bestaan. Zijn moeder is jong overleden, hij is opgevoed door zijn kille en afstandelijke grootmoeder. Hoe was het mogelijk dat zij als jonge twintiger zwanger raakte van een vlotte en hopeloos verliefde Schotse vent, zoals uit zijn brieven blijkt, maar er toch voor koos te trouwen met haar verloofde en haar gesettelde leven in Boston voort te zetten? 

Jampioenschap

Dan is er ook nog Meg, Evie’s hartsvriendin. Die een gooi gaat doen naar het plaatselijke Jampioenschap. Uitgedaagd door de Italiaanse Lilith die het op Megs souvenirwinkeltje heeft voorzien. Maar wat een pech, Meg brouwt er niets van en rekent op steun en hulp van Evie. Kruipt Evie uit haar schulp? Gaat Meg het schip in met haar beroerde brouwsels? Vindt Callum zijn grootvader? 

Heartbeat

Zie hier alle ingrediënten voor een zomers feelgood boek, licht en sfeervol van verhaal en toon. Dat ondanks de soms slechte vertaling, er zijn nogal wat anglicismen, en zetfouten, toch een aardige roman oplevert die op een zomerse middag best wel verpozing zal brengen. Ashcroft heeft al verscheidene titels op haar naam. Het boek maakt deel uit van de serie Heartbeat van Uitgeverij Bruna.

 Dit boek is alleen als E-book te leen bij de Online Bibliotheek. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten