13 januari 2012

'De ogen van de vijand' van Tom Clancy en Peter Telep

Maxwell Moore,  ooit een Navy SEAL en nu CIA-agent werkt sinds jaar en dag als  undercover in Pakistan en Afghanistan, op jacht naar terroristen van Al Qaida. Als zijn gehele team bij een aanval van Al Qaida omkomt gaat hij op zoek naar de terroristische cel die daarvoor verantwoordelijk is.  Hierbij stuit hij op informatie die hem naar de grens tussen de VS en Mexico brengt.  Het blijkt namelijk dat Al Qaida een  super verbond met de grote drugskartels in Mexico heeft gesloten.

Het grensgebied ligt bezaaid met  slachtoffers van twee rivaliserende drugskartels, onschuldigen zowel als keiharde dealers. De inzet is de controle over de export van drugs naar de VS.  De strijd is wreed en meedogenloos.  In deze dodelijke setting leidt Moore een groep specialisten die door hun onverschrokken houding en moedige acties schokkende informatie boven water krijgen waaruit blijkt dat de vijand plannen heeft de VS daar aan te vallen waar ze het meest kwetsbaar is.

Tom Clancy debuteerde in 1984 met ‘De jacht op de Red October’. Het boek was gelijk een bestseller zeker nadat de toenmalige president van de VS Ronald Reagan het boek roemde om zijn inhoud.  Sindsdien zijn vele titels gevolgd, allemaal vertaald in het Nederlands.  Voor dit boek heeft Tom Clancy hulp gehad van de coauteur Peter Telep, in Nederland nog geheel onbekend maar in de VS een bestseller schrijver in verschillende genres.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten