19 januari 2012

'Mama kwijt' van Chris Haughton

Deze en volgende week zijn de Nationale Voorleesdagen aan de gang.  Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan boeken voor kinderen tot zes jaar centraal.  Er zijn overal in het land voorleesontbijten waarbij door bekende en minder bekende mensen wordt voorgelezen aan de kleintjes op school, de peuterspeelzaal of in de kinderopvang.  Voorlezen voor jonge kinderen is enorm belangrijk, het  prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat en ontwikkelt het taalgevoel. Maar bovenal  bezorgt het  hen veel plezier.

Centraal dit jaar staat het boek ‘Mama kwijt’, het debuut van de Engelse Chris Haughton.  Een klein uiltje kukelt al slapend uit het nest. Met een vreselijke bonk valt hij op de grond. Eekhoorn die het heeft zien gebeuren, schiet hem te hulp. Samen gaan ze op zoek naar de mama van uil. Maar omdat het uiltje voortdurend verkeerde aanwijzingen geeft valt het niet mee mama terug te vinden.

Chris Haughton gebruikt voor zijn illustraties een speciale grafische techniek. Samen met het bijzondere kleurgebruik levert dat een bijzonder prentenboek op. Het thema van het verdwaalde kleintje op zoek naar zijn moeder staat heel dicht bij de belevingswereld van het jonge kind en zal de kleintjes dan ook heel erg aanspreken.  Het boek zal deze dagen veel voorgelezen worden. Voor de Nationale Voorleesdagen is er ook een speciale mini-editie voor een kleine prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten