‘Koken voor grote groepen in de kerk’, dat is de ondertitel van dit door Han Wilmink, de kookdominee van Ommen, geschreven boek. Samen koken is in, ook in de kerk is de maaltijd ontdekt. De tafel is de plek voor gastvrijheid, om in vrijheid met elkaar te kunnen praten en op een ontspannen wijze met elkaar om te gaan. In die geest is dit boek ontstaan. De recepten komen van over de hele wereld, San Francisco, Italië, Thailand maar ook uit Egmond aan Zee, veel van de plaatsen heeft Han Wilmink ooit bezocht. In het klooster van Egmond at hij witte bonensoep met groene kool en saucijsjes, een gerecht dat zelfs voor een culinaire analfabeet geen problemen op zal leveren. Van zijn Twentse oma leerde hij Humkessoep maken, een soep vol herinneringen en Taizé levert niet alleen geestelijk voedsel, een dag hard werken werd daar beloond met een bijzondere graanmaaltijd.
De recepten, mooi gefotografeerd en van een duidelijke ingrediëntenlijst en bereidingsuitleg voorzien, zijn bedoeld voor twintig eters. Bij elk recept staat een gedicht, een gebed of een overweging. In het boek staan ook een flink aantal foto’s waarop een groep Ommenaren een aantal van de recepten aan het bereiden is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten