9 maart 2012

'De beslissing' van Suzanne Wood Fisher

Carrie is een jonge vrouw in een Amishgemeenschap.  Zij hoopt een toekomst op te bouwen met Sol maar hij kiest voor een wereldlijke carrière als honkballer.  Carrie staat voor een moeilijke beslissing, volgt ze de liefde van haar leven dan laat ze al haar familie en vrienden achter zich.  Kiest ze voor de Amishgemeeschap, raakt ze haar grote liefde kwijt.  Haar beslissing heeft verstrekkende gevolgen,  er rest haar niets anders dan een verstandshuwelijk met de stille Daniel.  Beider harten zijn gebroken en beiden dragen geheimen uit het verleden mee.  Maar uiteindelijk lijkt de keuze toch goed uit te pakken, weliswaar neemt het huwelijk niet al het verdriet over de verloren liefde weg, er zijn ook nog goede dingen in het leven. Tot het noodlot voor de tweede keer toeslaat.

Deze roman geeft een goede inkijk in het Amish leven.  De eenvoudige manier van leven, de onvoorwaardelijke toewijding aan God en het geloof, de strikte gebruiken leveren een beeld van een sterke gemeenschap.  Het boek draagt een nadrukkelijke christelijke signatuur.

Suzanne Wood Fisher heeft al eerder informatieve boeken over de Amish geschreven, dit is haar eerste roman. Het is tevens het eerste deel van een driedelige serie, ‘De geheimen van Lancaster County’. Haar  drijfveer om over de Amish te schrijven is haar grootvader die opgegroeid is bij deze geloofsgemeenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten