6 december 2012

Feestelijke taarten voor kids: 50 snelle, geweldige ideeën


Voor wie van taarten houdt die er flitsend uit zien maar niet al te lang in de keuken wil staan is dit vrolijke bakboek.  Een slingerslang,  een glittervis,  een vrolijke piraat of een razende raket, het is allemaal als taart te maken.  Voor waterratten is er een zeilboot of een zwempakje, voor lieve meisjes een prinsessenkroon of een elfjestuin, voor stoere boys een kiepwagen of een raceauto en voor de boekenwurmen zijn er lekkere lettertaartjes.  En dat alles ziet er uit om je vingers bij af te likken.

Uitleg
Elk recept beslaat een hele bladzijde met een duidelijke lijst van ingrediënten en een stapsgewijze uitleg van de receptuur. Op de tegenoverliggende bladzijde een fleurige  foto van het resultaat.  Achterin staan een achttal recepten die zelfs binnen het uur klaar kunnen zijn.  De basis voor de recepten is een vanillecake of de glutenvrije variatie daarop.  Verder is er een bakwijzer met aantal porties en baktijden, uitleg over het bekleden van bakvormen, spuitdecoraties en rolfondant.  Een patronenblad geeft voorbeelden op ware grootte.

Verrukkelijk 
Al met al een verrukkelijk boek, alleen het bekijken van de taarten is al een waar genoegen.  In de hype rond het maken van cupcakes is dit een mooie aanvulling voor vaardige en minder vaardige taartenbakkers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten