7 mei 2019

‘Koudvuur’ van Cilla & Rolf Börjlind


Olivia Rönning, werkzaam bij de recherche in Kopenhagen, krijgt met een aanslag te maken. Een Deens gezin wordt in de auto opgeblazen, de ouders en hun dochter zijn op slag dood.  De moeder, officier van justitie, lijkt het beoogde doelwit. De politie graaft in haar zaken en samen met aanwijzingen ter plekke komen ze bij de dader.  Die wordt veroordeeld tot gevangenisstraf met tbs. Zaak opgelost, iedereen tevreden. Nou, niet helemaal, Olivia kan niet geloven dat de veroordeelde werkelijk deze aanslag heeft gepleegd.  Samen met haar inmiddels gepensioneerde chef Mette Olsäter houdt ze het vuurtje brandend.

Gouden Driehoek
Tom Stilton, voormalig inspecteur van politie, voormalig dakloze, brengt zijn tijd door in een retraite in Thailand. Gebutst en beschadigd door gebeurtenissen in zijn vaderland Denemarken is hij bij zijn halfzus neergestreken.  Daar komt hij in contact met een vrouw die hem verzoekt een man op te sporen.  Op eigen houtje vertrekt Stilton met alleen een foto en zonder verdere informatie naar de Gouden Driehoek waar de opiummaffia heerst.  Een barre tocht en een verrassende uitkomst zet het team in Kopenhagen weer aan het werk.

Zinderend
‘Koudvuur’ is de vijfde thriller waarin Rönning & Stilton de hoofdrol spelen. Hoewel er aanvankelijk weinig verband lijkt tussen wat er in Thailand en Denemarken speelt, beide verhaallijnen worden vanaf het begin afwisselend verteld, stevent het actuele verhaal  op een zinderende ontknoping af.  De goed uitgewerkte karakters, veelal al bekend uit de vorige boeken,  en de spannende verhaallijnen trekken je in het verhaal. Een echte pageturner die je slecht weg kunt leggen, goed voor een paar uur aangenaam leesplezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten