11 juni 2019

‘Gouden kooi’ van Camilia Läckberg


Het lijkt erop dat Faye alles heeft wat haar hartje begeert.  Een fijne huwelijk, een prachtige dochter, Julienne, dankzij de zaak van haar man Jack een plek in het societyleven van Stockholm, toch begint dat leven wat te schuren. Enerzijds gaat ze bijna onderdanig mee in de wensen en verlangens van Jack, aan de andere kant zit er een andere Faye diep in haar. Een Faye die zelf de touwtjes in handen wil nemen, die zich niet langer wil meten met de superslanke maar o zo venijnige vriendinnen waar ze mee luncht. Alleen bij haar oude studievriendin Chris kan ze haar ei kwijt. Zij begrijpt het diepe verlangen dat Faye heeft.  Maar zelfs Chris weet niet van haar donkere verleden, de demonen uit haar jeugd.
 
Lurven
Als ze er even met dochter Julienne een weekendje uit wil en haar telefoon vergeet keert ze linea recta om naar huis. Daar treft ze Jack in de armen van een ander.  Ruzies, drama, scheiding, Faye staat zonder een cent op straat. Na drie weken treuren in bed wordt ze door haar vriendin Chris bij de lurven gepakt. Zij zorgt ervoor dat Faye haar oude vaardigheden weer ter hand neemt, haar organisatietalent, haar kennis van de financiële wereld, haar ondernemingslust.  Faye gaat haar talenten inzetten met maar één doel: wraak. Wraak op haar bedriegende ex die haar zoveel pijn bezorgd heeft.  Dan verdwijnt haar dochter Julienne en komt alles in een ander perspectief te staan.

Ui
“De wraak van een vrouw is prachtig en pijnlijk”. Dat is de subtitel van deze ongemeen spannende psychologische thriller. En de sleutel tot de ontknoping.  ‘Gouden kooi’ is als een ui, laagje voor laagje wordt langzaam afgepeld.  Soms levert dat een hint op over de afloop, bij een volgend laagje wordt je op het verkeerde been gezet.  Na elk laagje moet je doorlezen,  je moet weten hoe het afloopt.  Läckberg maakt haar reputatie als succesvol thrillerschrijver helemaal waar.  ‘Gouden kooi’ doet je uitzien naar het aangekondigde volgende deel van dit tweeluik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten