28 oktober 2011

Het stille meisje van Tess Gerritsen

Jane Rizzoli, rechercheur bij de politie van Boston wordt geconfronteerd met een bijna onthoofde vrouw in Chinatown, de Chinese wijk van de stad waar ze haar werkterrein heeft.  Ze treft vrijwel geen aanknopingspunten aan, alleen een paar lange grijze haren die niet menselijk blijken te zijn.  Toch is dit genoeg aanwijzing om achter deze moord een oudere misdaad te ontdekken, zeventien jaar eerder is in de kelder van een restaurant een massaslachting geweest, een kok heeft daar vijf mensen met pistoolschoten om het leven gebracht. Eén persoon is toen aan de aandacht van de moordenaar ontsnapt, een vijfjarig meisje heeft zich schuil weten te houden.

Het meisje is nu een jonge vrouw, gespecialiseerd in oosterse gevechtskunst en levend in de schaduwen van de stad. Zij kent de waarheid omtrent de moorden maar kan het niet naar buiten brengen. Dat brengt niet alleen haar in gevaar maar ook  andere betrokkenen in deze Chinese geschiedenis.

Samen met haar collega Dr. Maura Isles gaat Jane Rizzoli op zoek naar een moordenaar die al vaak heeft toegeslagen en niet schroomt dat weer te doen.

Tess Gerritsen is een Amerikaans schrijfster met een Chinese achtergrond. Door haar huwelijk heeft ze de achternaam Gerritsen, een naam  die ons Nederlanders wel heel bekend in de oren klinkt.  Na een opleiding tot arts heeft ze als internist gewerkt. Na de geboorte van haar eerste kind is ze gaan schrijven. Inmiddels heeft ze een flink aantal titels op haar naam staan waarvan de meesten in het Nederlands zijn vertaald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten