25 juli 2023

‘Neem me met je mee’ van Courtney Walsh

Emily Ackerman is terug op het eiland van haar jeugd, Nantucket. Tot haar elfde bracht ze elke zomer hier door. Samen met haar moeder en haar grootouders. In die ene zomer, achttien jaar geleden, voltrok zich het noodlot. Haar alleenstaande moeder kwam om bij een auto-ongeluk. Kort daarop pakten haar grootouders hun biezen, namen Emily mee en vertrokken naar North Carolina. Nu is haar grootvader overleden en hij heeft Emily het strandhuis nagelaten. Inclusief genoeg geld om het weer op te knappen. 

Jolie

Emily heeft in de laatste jaren overal en nergens als actrice gewerkt. Haar laatste productie flopte, ze is blij dat ze naar haar geliefde strandhuis kan. De eerste dag al loopt ze Jolie tegen het lijf. Ze blijkt de dochter van haar oude buurjongen Hollis te zijn. Van het gezin waar ze vroeger zoveel mee optrok. Ze zijn allemaal op Nantucket, de broer en zus van Hollis, zijn ouders. Emily wordt warm door het gezin onthaald. Hollis heeft een succesvolle carrière als honkballer achter de rug, stiekem heeft Emily dat wel gevolgd. Maar van de dochter wist ze niets. 

Brieven

De chemie tussen Emily en Hollis is er nog steeds. Emily laat zich echter leiden door de nagelaten brieven van haar moeder. ‘Wees voorzichtig, geef je hart niet zomaar aan iemand, blijf trouw aan jezelf’ zijn enkele van haar uitspraken. En Emily houdt zich daaraan vast. Niet beseffend dat haar moeders leven een paar keer een wending nam die niets met voorzichtigheid te maken had. 

Twijfel

Als Emily gevraagd wordt in het cultureel centrum een kindermusical te leiden twijfelt ze eerst. Maar het enthousiasme van haar buurmeisje Jolie trekt haar over de streep. Zelf heeft ze de liefde voor acteren ook op die manier gekregen. Ze krijgt veel hulp uit onverwachte hoek, de verbouwing van het strandhuis vordert gestaag, toch blijft de twijfel aan haar eigen kunnen.  En dan is er nog Hollis. Ze blijven om elkaar heen draaien, zal het ooit nog wat worden met die twee?! 

‘Neem me met je mee’ is het eerste deel in een nieuwe serie van Courtney Walsh. Romantiek met een religieus tintje in een Amerikaanse setting. Plezierig om te lezen met genoeg spanning om de afloop te willen weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten