27 juni 2023

‘Tante Poldi en de zang van de sirenen’ van Mario Giordano

Tante Poldi is een Beierse dame, weduwe van een charmante Italiaanse man. Op haar zestigste besluit ze naar zijn geboorte-eiland Sicilië te verhuizen en zich daar dood te drinken. Tante Poldi houdt wel van een lekker drankje. Op Sicilië heeft ze zich inmiddels gesetteld. Met haar vaak bemoeizuchtige schoonfamilie heeft ze een goede band, haar neef die schrijver wil worden, houdt een oogje in het zeil. Van dooddrinken is het nog niet gekomen (al doet ze op sommige dagen erg haar best), wel heeft ze al allerlei gevaarlijke avonturen beleefd. 

Maria

En kennisgemaakt met inspecteur Vito Montana. Ze zijn inmiddels verloofd en hebben trouwplannen. In september stappen ze in het huwelijksbootje, half Sicilië wordt uitgenodigd, neeflief wordt met de tafelschikking opgescheept. Ondertussen is Favarotta, de meest onbetrouwbare zakenman van het eiland maar eigenlijk gewoon een maffiosi, van de radar verdwenen. Tante Poldi wordt door zijn vrouw ingeschakeld om hem op te sporen. Ze komt er al snel achter dat een professional, iemand die het ‘verdwijnen’ tot in de puntjes beheerst, hier aan het werk is. Tante Poldi kent maar één persoon die dat zou kunnen zijn: haar tweelingzus Maria. 

Liefje

Als er dan ook nog een jonge vrouw dood wordt aangetroffen op het strand raakt Tante Poldi’s onderzoek in de hoogste versnelling. De drenkelinge blijkt namelijk het liefje van Favarotta. De grote vraag is dus of Favarotta nog in leven is en of hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn liefje. Tante Poldi bijt zich erin vast, iedereen in haar omgeving wordt ingeschakeld en helpt mee. De bruiloft raakt op de achtergrond, gaat er nog wel getrouwd worden? Of drijft dit avontuur een definitieve wig tussen Poldi en Montana. 

E-book en luisterboek

De avonturen van tante Poldi zijn komisch en onderhoudend. Naast de vele personen in het boek heeft ook Sicilië een hoofdrol. Er wordt met liefde over het eiland geschreven. De boeken van Tante Poldi, vijf inmiddels, zijn ook als e-book en als luisterboek te leen bij de Online Bibliotheek. Ideaal voor in de vakantie, helemaal als de reis naar Italië gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten