5 juni 2011

1000 plekken die je met kinderen in Nederland echt gezien moet hebben door Flip van Doorn.

De voorjaarsvakantie komt er aan en wie weet willen ouders, grootouders of verzorgers  een keer op stap met de kinderen. In het boek ‘1000 plekken die je met kinderen in Nederland echt gezien moet hebben’ staan maar liefst 999 plaatsen waar je met kinderen een leuke dag door kunt brengen. Per provincie en de Waddeneilanden worden tips en suggesties gegeven voor een dagje uit. Dicht bij huis is dat bijvoorbeeld het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen dat als volgt wordt omschreven: “minimensjes , gegoten van tin, een paar centimeter hoog en met de hand beschilderd. De complete Slag van Waterloo wordt er overgedaan”.  De schrijver vervolgt met: “ Als je toch in Ommen bent, de VVV heeft voor kinderen van 8-12 jaar een leuke speurtocht uitgezet met Klepperman Dieksie”.  De adresgegevens, de website en een leeftijdsindicatie worden vervolgens van elke plek genoemd.  
In de iets verdere omgeving worden onder andere Het wervelende wormgatpad in Dalfsen, De kleine tuinman in Dedemsvaart,  Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn en de Kijk-, doe- en zorgboerderij Aan ’t Zandeinde in Lemele genoemd.

De leukste plek is echter plek nummer 1000: je eigen kamertje thuis.  De schrijver zegt daarover: “ het is hartstikke leuk om erop uit te gaan en allemaal bijzondere plekken te zoeken, maar het fijnst is het om weer gewoon thuis te komen. Op jouw eigen plekje. Gewoon lekker thuis!”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten