5 juni 2011

Voetstappen in het zand geschreven door Sarah Challis

In het romantische en avontuurlijke verhaal van ‘Voetstappen in het zand’ volgen wij de nichten Emily en Clemmie Kingsley die na de crematie van hun oudtante Mary te horen hebben gekregen dat haar as in het Afrikaanse land Mali verstrooid moet worden. Ze is daar als jonge vrouw geweest maar niemand in de familie wist daarvan.  Clemmie heeft veel zin in de reis maar Emily ziet er erg tegen op, ze heeft net haar bedriegende vriend aan de kant gezet en heeft dus wel wat anders aan haar hoofd. 
Als uitvoerders van tantes laatste wil reizen de jonge vrouwen af naar Mali. Daar aangekomen komen ze op het spoor van een oud geheim en ontdekken ze waarom zij de enigen zijn die deze missie konden ondernemen.
Het verhaal is boeiend en levensecht geschreven met veel respect voor de geschiedenis van de Toearegs, het nomadenvolk dat in Mali woont en dat een belangrijke rol in het boek speelt. Een echte aanrader.

Sarah Challis woonde in Schotland en California. Nu woont ze met man en vier zoons in Dorset, Engeland.  Dit is haar eerst vertaalde boek in het Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten