5 juni 2011

Tuinvogels voor de lens en 1000 tips voor digitaal fotograferen en filmen

Pakjesavond is achter de rug en wie weet heeft de Goedheiligman wel een [digitale]fotocamera meegebracht.  Dan komen onderstaande boeken goed van pas.
In het  boek Tuinvogels voor de lens wordt  per tuinvogelsoort, van huismus tot sperwer, een omschrijving gegeven en verteld waar en wanneer je de vogel aan kunt treffen. Veel tips ook over het voedsel waar de tuinvogels op af komen. Zo eten merels graag rotte appels en hebben koolmezen een vaste plek om hun zaden op te peuzelen. Er zijn tips over  het fotostandpunt en wordt er ingegaan op het gedrag van vogels en op een vogelvriendelijke tuin.
De werking van verschillende [digitale] camera’s wordt uitgebreid behandeld. Ook hulpmiddelen als verrekijker en statief komen aan bod.
De heldere tips en de prachtige kleurenfoto’s in het boek nodigen uit zelf aan de slag te gaan. En wie voor wie niet van fotograferen houdt  is het een prachtig kijkboek. 
Voor wie nog meer van digitale fotografie wil weten is het boek  1000 tips voor digitaal fotograferen en filmen een geweldig naslagwerk. Het grootste deel van het boek is aan fotografie gewijd. De tips zijn onderverdeeld in de hoofdstukken: apparatuur, opnames maken, beeldbewerking en afdrukken. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur  dat  samen met de verklarende woordenlijst erg gemakkelijk is bij het terugvinden van de onderwerpen.  Elke tip heeft een korte beschrijving en bevatten veel duidelijke kleurenfoto’s, schermafdrukken en tabellen. De interessante tips zijn zeer divers en zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf bedoeld.
Het is een zeer praktisch en inspirerend boek voor wie meer van fotografie wil weten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten